Skal du rejse til Afrika


Kategori: Afrika, Rejseforsikring

Rejseforsikring

Skal du en tur til Afrika, er det vigtigt at pakke den rigtige rejseforsikring med i kufferten. Særligt i Afrika, kan det hurtigt blive en stor omkostning, hvis uheldet er ude, og du mangler en dækkende rejseforsikring.

Afrika byder på et væld af spændende oplevelser lige fra savannens vilde dyr og lækre tropestrande til eksotiske kulturer. Uanset om du skal på en aktiv ferie med safari og rafting eller nyde naturen fra en liggestol ved poolen, kan der forekomme uforudsete ulykker.

Går drømmerejsen derfor i år til Afrika, er det vigtigt, du tegner en rejseforsikring, som dækker dig, hvis uheldet er ude.

Rejseforsikring uden for Europa

Det blå EU-sygesikringsbeivs dækker ikke i Afrika, og det er vigtigt at tegne en privat rejseforsikring, som dækker udgifter til sygebehandling, død, hjemtransport samt tab eller beskadigelse af bagage. Tager du af sted til Afrika uden en dækkende rejseforsikring, kan du risikere at stå tilbage med en kæmpe regning, hvis du bliver syg eller kommer til skade under dit ophold i Afrika.

Dækning ved aktive ferier

Aktive ferier kræver ofte ekstra forsikringer. Flere ulykkes- og rejseforsikringer har begrænsninger for dækningen, når det handler om ekstreme aktiviteter. Vær opmærksom på at tjekke, om din rejse- og ulykkesforsikring dækker, hvis du vil på Safari, white water rafting, bungy jump, trekking ekspedition, klippeklatring mv. Ikke alle forsikringsselskaber dækker alting, andre med forbehold – og nogle slet ikke.

Skal du ud og rejse mere end en gang årligt, kan det ofte bedst betale sig at købe en årsrejseforsikring.
Samtidig skal du også oftest søge om forhåndsgodkendelse, hvis et medlem af husstanden lider af en kronisk sygdom. Før forhåndsgodkendelsen er modtaget, dækker forsikringen ikke. Derudover skal du også huske, at dit pas ofte skal være gyldigt i 6 måneder ved indrejse i Afrika, samtidig med atdu også tit skal have visum.

Husk også, at som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.


Tilbage til artikler