Skal du rejse til Rusland


Kategori: Rejseforsikring

Rejseforsikring

På rejsen til Rusland er det vigtigt at være dækket godt og bredt af forsikringen, da der er meget kriminalitet og det blå- EU sygesikringsbevis ikke dækker i Rusland.

Rusland er verdens største land

Det kan være en utrolig stor og smuk oplevelse at rejse til Rusland. Hvilket også betyder, at der er rigtig meget at se og opleve. Du skal dog tage dine forbehold, når det gælder rejseforsikring. Når du skal tegne rejseforsikring hjemmefra, er det vigtigt, at du er opmærksom på de forbehold, man skal tage som turist, når man rejser i Rusland. Rusland er plaget af berigelseskriminalitet, altså tyverier og røverier. Man skal især være opmærksom på befærdede steder såsom banegårde og større turistattraktioner i Skt. Petersborg og Moskva.

  • Tjek at din indboforsikring eller rejseforsikring dækker dine medbragte sager, inden du rejser
  • Du skal være opmærksom på dine omgivelser og ikke gemmer alle dine værdier samme sted
  • Når det gælder kontanter, så del dem ud mellem dem, du rejser med
  • Hvis du rejser alene, så opbevar dem i forskellige rum og lommer

Din rejseforsikring skal også indeholde en privat sygeforsikring

En af de ting som Rusland døjer med er blandt andet forurenet drikkevand, og det vil derfor generelt også være et klogt valg at sygdomsforsikrer sig selv, hvis man skulle være så uheldig at blive syg på rejsen. Der findes en parasit i vandet, som kan give mavekneb og kvalme. Og hvem har lyst til at bruge sin ferie på hotellet eller hospitalet, og så tilmed selv betale for opholdet?

Det blå EU sygesikring dækker ikke i Rusland, og derfor opfordres man af udenrigsministeriet til at tegne en privat rejsesygeforsikring, inden man tager af sted, så hvis der skulle ske noget, kan man få den hjælp, det kræves.

Man skal som danskstatsborger søge visum, når man rejser til Rusland. For at kunne søge visum skal man have en privat rejse/sygeforsikring. Forsikringens skal kunne dokumenteres ved ansøgning om visum, du kan evt. tage en kopi af forsikringspapirerne. Sygeforsikringen er ofte dækket af en basis rejseforsikring.


Tilbage til artikler