Skal du rejse til Sydafrika?


Kategori: Afrika, Rejseforsikring

Rejseforsikring

En rejseforsikring er ikke kun nødvendig, når farerne lurer på en safari. For ligeså mange farlige dyr der findes i Sydafrika, ligeså mange ubehagelige situationer kan du komme ud for, når du færdes i byer og på veje. Bliv lidt klogere på, hvad du skal forsikre dig mod inden, du tegner en rejseforsikring til Sydafrika.

Vilde dyr og dyre hospitalsregninger

Sydafrika er en eksotisk destination, hvor du både kan nyde afslapning på de flotte strande eller en spændende safari med dyr man normalt kun ser i Zoologisk Have. Hvis du overvejer en Safaritur på savannen, så husk endeligt at forhør dig hos dit forsikringsselskab, om du er forsikret under turen – du skal nok ikke regne med, at et vredt næsehorn tager hensyn til din forsikring.

Din rejseforsikring skal også indeholde en sygeforsikring, da det er meget dyrt at blive behandlet i Sydafrika. Det kan hurtigt løbe op i et millionbeløb for mere komplicerede behandlinger. En hospitalsseng kan sagtens koste omkring ti tusind kroner om dagen, og når du har din private forsikring, så behøver du ikke tænke på at blive ruineret.

Kriminalitet

I Sydafrika kan der i nogle områder være en del kriminalitet. Derfor har Udenrigsministeriet givet nogle råd, du med fordel kan følge.

• Lad dine dyre smykker blive hjemme eller deponer dem i en sikker boks.
• Pas på med at bære noget af værdi synligt. Kamera, dyre telefon og pung.
• Giv ikke hvem som helst dine personlige oplysninger.
• Lad ikke nogen gå med dit kreditkort og ha altid et nummer klar hvis du skal spærre kortet.
• Tag gerne en fotokopi af alle dine papirer.
• Undgå at hæve penge i automater, da du er mere sårbar for røveri. Når du skal veksle penge så gør det i bankerne og ikke på større steder som busholdepladser, stationer og lufthavne.

Læs mere om rejseråd til Sydafrika på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Når du har styr på din rejseforsikring, så tag også lige et kig på din indboforsikring. Hvis du kommer ud for et røveri eller indbrud og får stjålet noget, så har du oftest mulighed for at få det dækket af din forsikring. Kriminalitet er højere i det, man kalder Townships, som ligger centralt i byerne, men det er altid rart at være på den sikre side, så det ikke ødelægger din eventyrlige ferie til Sydafrika.

Husk dækningerne kan variere fra selskab til selskab.


Tilbage til artikler