Danskerne misforstår det blå sygesikringskort


Kategori: Rejseforsikring

En stor del af danskerne ved ikke, hvordan de er sikret med det blå kort. Og de kan ende med en ubehagelig overraskelse, hvis de kommer til skade på ferien i udlandet.

43 procent af danskene tror, at det blå EU-sygesikringskort dækker hjemtransport fra et EU-land, hvis uheldet er ude. Men det gør det ikke. Det skriver BT på baggrund af en ny undersøgelse, som Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Desuden tror mere end hver femte fejlagtigt, at de kan få dækket udgifter til behandling på privathospitaler på rejsen.

»Tegn en rejseforsikring, hvis ikke du har en i forvejen. Og hvis man ikke ønsker at tegne en forsikring, er det vigtigt, at man sætter sig ind i de mulige konsekvenser ved, at man ikke er forsikret,« siger Uffe Svensson, der er direktør i Gouda Rejseforsikring, til BT.

Det blå sygesikringskort sikrer, at du kan få samme behandling som indbyggerne i det land, hvor du rejser. Men det kan betyde egenbetaling til lægebesøg og hospitalsindlæggelse – og det blå kort dækker ikke hjemtransport. Derfor anbefaler Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, at du tegner en privat rejseforsikring.

Klik her og se, hvor billigt du kan sikre dig på ferien


Tilbage til artikler