Rejse til Sverige


Kategori: Europa, Rejseforsikring

Rejseforsikring

Danskere ofte tager en smuttur til Malmø for at shoppe, uden at tænke på rejseforsikring. Men selvom det ikke virker langt væk, er det en rejse uden for landets grænser, og man bør have en rejseforsikring.

Med Øresundsbroen har mange danskere taget turen til Malmø for at shoppe, fordi man kunne spare valutakursen. Men en ting mange ikke tænker over, og slet ikke nu, hvor broen gør, at man kan køre fra København til Malmø på mindre end 45 min er, at når man er i Sverige, er det en god idé at have en rejseforsikring. Der er dog ikke mange, der tænker på at købe en rejseforsikring, fordi ”det er jo bare lige ovre på den anden side”, men det er stadig en rejse til udlandet. Hvis du kommer til skade, og det er jo ikke altid din egen skyld, og du er kun dækket for sygebehandling på lige vilkår som den almene svensker af  det blå EU-sygesikringsbevis. Hjemtransport er ikke dækket af det blå sygesikringsbevis.
Det billigste og klogeste er helt klart at have en rejseforsikring. Når du er forsikret, så kan du jo godt bruge lidt ekstra svenske kroner. Tøj og slik er i særdeleshed billigere i Sverige, så det kan godt betale sig at tage en smuttur derover, så længe du er forsikret.

Det er jo stadig ferie, selvom du ikke overnatter i Sverige

Så næste gang du tager til Sverige, så husk, at når du krydser den danske grænse, så er det en god idé at undersøge, om du skal have en rejseforsikring. Du kan sikre dig med en årsrejseforsikring, så du ikke skal tænke på det, hver gang du tager til Sverige for at nyde udsigten fra den anden side af Øresund. Det gælder også, hvis du bare kører igennem Sverige f.eks. på vej til Norge. Husk, der kan være forskellige krav til dine forsikringer alt afhængig af hvilket land, du befinder dig i. Så du kan have forskellige behov til din forsikring når du er i Sverige, selvom du er på vej til 14 dages ferie i Norge.


Tilbage til artikler