Flest skader på skiferien


Kategori: Rejseforsikring

Hvert år tager op i mod 400.000 danskere turen til sneklædte landskaber for at stå på ski. Men hvert år kommer rigtig mange også til skade og må tage turen hjem igen med en skiskade.

Danskere kommer galt af sted på pisterne

Vinterhalvåret er ikke kun højsæson for skiferie, men også for ski-ulykker, og det er ikke et sjældent syn, at danskerne kommer galt af sted på pisterne.
Alene i skisæsonen 2013-2014 modtog alarmcentralen hos SOS international, som hvert år assisterer nødstedte danske skiturister, 4.889 sager vedrørende vintersportsskader. Heraf var 1.236 sager blandt børn og unge under 17 år.

Dyr fornøjelse at spare forsikringen væk

Når man først suser ned ad pisten og vælter på vejen, er det for sent at tænke på rejseforsikring og skidækning. Selv mindre skader kan hurtigt løbe op i store summer, hvis du skal indlægges og måske hjemtransporteres.
Men det er ikke kun, hvis du selv kommer galt af sted, du kan få brug for en forsikring.

”Politi og domstole i udlandet slår hårdt ned, hvis man overtræder færdselsreglerne på pisterne – især hvis man er involveret i ulykker med andre. Derfor er det vigtigt at være forsikret. En forsikring fjerner ikke alle problemer, men den kan i det mindste bistå med økonomisk hjælp i en svær situation”, forklarer Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

Skiløb anses ofte for at være risikabelt, og derfor skal du sikre dig, at din rejseforsikring har en skidækning, hvis du vil være bedst muligt dækket.
Du kan både købe en årsrejseforsikring med skidækning eller en enkeltrejseforsikring med skidækning. Rejser du mere end en enkelt gang årligt, kan det dog typisk bedre betale sig at købe en årsrejseforsikring.

En rejseforsikring med skidæking vil ofte både dække lægehjælp, transport til nærmeste sygehus og hjemtransport til Danmark.

5 gode råd til skiferien

– vær i god form inden afrejse – det kan forebygge mange skader
– kontroller ofte dine bindinger, ski, stave og støvler i god tid
– fornuftig påklædning – brug UV-solbriller, handsker med læderbeskyttelse og varmt skitøj
– sæt aldrig hænder eller tommelfingre i stropperne på skistavene
– test jævnligt skibindinger, så de udløses som ønsket, hvis du falder

Vær opmærksom på, at som alle de øvrige dækninger kan omfanget variere fra selskab til selskab.


Tilbage til artikler