Skal du rejse til Færøerne?


Kategori: Europa, Rejseforsikring

Rejseforsikring

Det er vigtigt at være opmærksom på hvilken forsikring, du har med i bagagen, når turen går til Færøerne. Selvom Færøerne er omfattet af den offentlige rejsesygesikring, kan det hurtigt blive dyrt, hvis uheldet er ude.

Tager du på ferie til Færøerne, rejser du på naturens præmisser gennem smukke landskaber, historie, kultur og et stolt folkefærd. Men uanset hvad du foretager dig, kan der forekomme uforudsete ulykker, og det kan hurtigt blive dyrt, hvis du f.eks. skal hjemtransporteres.
Går drømmerejsen i år til Færøerne, er det vigtigt, at du tegner en privat rejseforsikring, som minimum dækker hjemtransport.

Rejseforsikring Færøerne

Du er dækket af den offentlige rejsesygesikring, når du er på ferie på Færøerne. Den offentlige rejsesygesikring dækker udelukkende dine udgifter til sygebehandling og kun i forbindelse med rene ferierejser under en måneds varighed. Kombinerer du f.eks. en forretningsrejse og en privat ferie, dækker den offentlige rejsesygesikring ikke længere. Ligeledes dækker den heller ikke i forbindelse med studie- og praktikophold, samtidig med, at du altid selv skal betale for hjemtransport, retshjælp, evakuering og tandlægeudgifter. Opholder du dig på Færøerne uden, at det er et privat ferieophold, er du dækket af gennem det blå sygesikringskort, som dækker dig på lige vilkår med den offentlige sygeforsikring i landet.

Ønsker du derfor at være dækket optimalt, bør du tegne en privat rejseforsikring, der dækker hjemtransport og eventuelt bagagedækning ved bortkomst eller beskadigelse.

Bopæl på Færøerne

Flytter du fra Danmark til Færøerne og får bopæl der, betaler du til den færøske sygesikring.
Du har derfor ret til ydelser efter den færøske sygesikringslov på lige fod med færinger. Vær opmærksom på, at du i nogle tilfælde først vil være dækket efter en given periode.
Når du flytter til Færøerne, skal du melde din flytning til kommunen, og herefter vil betalingen ske automatisk.

Det er særligt vigtigt at vide, at den færøske sygesikring ikke dækker udgifter til sygebehandling i forbindelse med udlandsrejser. Det betyder, at du hver gang du rejser uden for Færøerne skal tegne en privat rejseforsikring, som både dækker alm. sygdomsbehandling og hjemtransport.

Vær opmærksom på, at du skal søge om forhåndsgodkendelse, hvis et medlem af husstanden lider af en kronisk sygdom. Forsikringen dækker ikke før, forhåndsgodkendelsen er modtaget.
Husk også, at som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.


Tilbage til artikler